Demirel Prefabik İzmir Prefabrik_ruhsati

Müşteri Hizmetleri  

Anasayfa   Hakkımızda   Referanslar  

Tek katlı prefabrikler İki katlı prefabrikler Konteynerlar Kulübeler Teklif İste

  İzmir Prefabrik ruhsati Prefabrik

Demirel Prefabrik Özellikleri

Neden prefabrik?     İzmir'de prefabrik yapı     Prefabriklerde bahçe dizaynı     İki katlı prefabrik evler     Prefabrik evin bakımı     Prefabrik yapılarda taşınabilirlik     Konteyner kullanım alanları     Prefabrik ruhsatı     Prefabrik elektrik ve su aboneliği

Yapı Ruhsatı
Prefabrik Yapılar 3194 sayılı Kanunu’nun Tanımlar başlıklı 5. maddesinde yer alan tanıma göre yapı; karada ve suda, daimi veya muvakkat, resmi ve hususi yer altı ve yerüstü inşaatı ile bunların ilave, değişiklik ve tamirlerini içine alan sabit ve müteharrik tesisler olarak ifade edilmektedir.
Prefabrik Yapılar İmar Kanunu’nun 20. Maddesinde yer alan hükümler uyarınca yapılar, imar planına, yönetmelik hükümlerine, ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılabilir.
Prefabrik yapılar, Kanun uyarınca yapı tanımına girdiğinden, yapım şekli prefabrik olan bu yapılara da bu madde hükümlerinin uygulanması gerekmekte olup, mevzuat ile prefabrik yapılar için ayrıca bir istisna getirilmemiştir.
Yapı ruhsatı almak için belediye veya il özel idaresinin imar bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat edilir. Dilekçeye sadece tapu (istisnai hallerde tapu senedi yerine geçecek belge), mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa ebatlı krokinin eklenmesi gereklidir.
Belediyeler veya valiliklerce ruhsat ve ekleri incelenerek eksik ve yanlış bulunmuyorsa başvuru tarihinden en geç on beş gün içinde yapı ruhsatiyesi verilir.
Tekerlekler üzerinde seyyar özelliğe sahip ve büfe olarak kullanılmak istenen römork, veya karavan niteliğinde olan seyyar araçların ruhsatlandırılması imar mevzuatı dışında ilgili mevzuatına göre olduğundan bunlar yapı ruhsatına konu edilmezler. Ancak, bunların park edecekleri alanların Karayolları Trafik Kanununa ve imar planların uygun olması gerekmektedir.
Prefabrik yapılar ister konut amaçlı, isterse depo ve sanayi tesisleri dahil işyeri amaçlı olarak kurulmuş olsun ısıtma, elektrik, su, altyapı tesisatı vb. hizmetlerden faydalanılmasına ihtiyaç duyulacağından ve tesisatların gerek genel tesisatlarla gerekse zemin ve çevresi ile doğrudan veya dolaylı bir ilişkisi olduğundan yapı tanımına girdiği bilinmelidir. Yapılar insanlar tarafından konut ya da işyeri olarak ya da tarım ve hayvancılık tesisi olarak veya bunların müştemilatı olarak kullanılmak üzere iskan edileceklerinden, yapının fonksiyon ilişkilerinin ve mekanlarının plan ve mevzuata uygun olup olmadığının, taşıyıcı sisteminin ve elemanlarının yapının bulunduğu alan da dikkate alınarak kurallara uygun olup olmadığının, elektrik, mekanik ve çevre tesisatlarının bilimsel ve teknik kurallara uygun olup olmadığının, hem projesinde hem de montajında uygun imal edilip edilemediğinin idarece kontrol edilmesi gerekmektedir. Bir başka deyişle, İmar Kanunu ve ilgili yönetmelikleri uyarınca prefabrik yapının denetiminin yapılması ve yapı kullanma izni düzenlenmesi gerekir.
Ekonomik olmaları ve depreme dayanıklılıklarıyla tercih edilen prefabrik evlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Prefabrik ev yaptırmak için neler yapmanız gerektiği sorusu zihninizi meşgul ediyorsa 10 soruda prefabrik ev için gerekenlere göz atın... 
 

1- Prefabrik ev her arsaya yapılabilir mi? 

Prefabrik ev imarlı arsalara yapılır.

 

2- Prefabrik ev yaptırmak için arsa alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Prefabrik ev yaptırmak için alınacak arsanın öncelikle imar durumunun ilgili belediyeden öğrenilmesi gerekiyor.  Ayrıca arsanın altyapı ihtiyaçlarının karşılandığından emin olmak için ilgili belediyenin hizmetlerindeki yeterliliklere bakmak gerekiyor. 
 

3- “Tarlam var, prefabrik ev yaptırabilir miyim?”

Tarlaya prefabrik ev yaptırmak için, tarlanın yola cephesi olması şart. Kadastrol cepheli tarlalarda yüzde 5 imar izni var ve maksimum 250 metrekarelik ev yapılabiliyor. Yani kadastrol cepheli 5 bin metrekarelik tarlada 250 metrekareye kadar prefabrik ev yapılıyor. 
 

4- Ruhsat işlemleri nasıl yapılır?  

Ruhsat işlemleri için her bölgenin belediyesinin farklı uygulaması var. Bu yüzden ruhsat işlemleri için gerekli evrakları ilgili belediyeye danışarak öğrenmek gerekiyor. Daha sonraki adım ise prefabrik evi yapacak firmadan statik hesap dosyası ve mevcut projeyi almak. Bu adımdan sonra da basit bir temel betonu dökülür ve ruhsat işlemlerine başvurulur. 
 

5- Yapı ruhsatı kaç kere alınır? 

Yapı ruhsatı yalnızca 1 defaya mahsus veriliyor. Bu sebeple ruhsat alındıktan 5 yıl içinde projenin tamamlanması gerekiyor. 5 yıl sonrasında ise süre uzatılabilir. 
 

6- Prefabrik evi yapacak firmayı seçerken nelere dikkat etmek gerekir? 

Prefabrik evi yaptırmadan önce seçilecek firmanın güvenilirliğini ve sunduğu hizmetleri incelemek gerekiyor. Söz konusu firmanın üretim teknikleri de bu noktada önem arz ediyor. Seçici olmak için firmanın showroom'unun gezilmesi ve üretim tesislerine bakılması gerekiyor.
 

7- Prefabrik ev yaptırmak için konut kredisi kullanılabilir mi?

Arsa ve firma mevzularını hallettikten sonra sıra evi yaptırmaya geldi ve bunun için konut kredisi kullanmayı düşünüyorsunuz. Prefabrik ev yaptırmak için konut kredisi veren bankalar var. 
 

8- Prefabrik ev yaptırmanın maliyeti ne kadar?  

68 metrekarelik 2+1 prefabrik evin fiyatı 18 bin 500 TL. Bu rakam 155 metrekarelik prefabrik evlerde 55 bin TL ve 98 metrekare tek katlı evlerde 30 bin TL oluyor. 
 

9- “Prefabrik ev yaptırırken extra masraflarla karşılaşır mıyım?”

Prefabrik evin maliyeti dışında karşılaşılan masraflar ise şöyle; imar izni ve ruhsatlar için ilgili belediyeye ödenmesi gereken miktar var. Bir başka masraf ise su basmanı, zemin betonu dökülmesi işlemi. Bu bedel de betonun yüksekliğine ve işçilik ücretlerine göre değişkenlik gösteriyor. Karşılaşılacak diğer masraf da prefabrik evin montaj aşamasında oluyor. Bu aşamada, işçilerin gıda ve konaklama masrafları karşılanıyor. Dördüncü masraf ise ince işçilikte karşınıza çıkıyor. Bunun içine mutfak, banyo takımları, parkeler, zemin döşemeleri vs giriyor. Son olarak da nakliye masrafı var. Zira prefabrik evin kurulacak alana getirilmesi için nakliye masrafını alıcı ödüyor.
 

10- Prefabrik ev modelleri neler? 

Prefabrik ev modelleri; tek katlıdan çift katlıya, villa tarzından ahşaba kadar geniş bir yelpazeye sahip

Bize Ulaşın

Demireller Çiftliği Kısıkköy Menderes - İZMİR
(0232) 257 55 79
(0545) 548 35 35

Sosyal Medya

Biz Ne Yapıyoruz?

Prefabrik Yapınızı inşaa etmek
Ev içi elektrik - su - pis su tesisatı
Taşıma nakliye vinç
Kurulum, montaj, Garanti.

Siz Ne Yapmalısınız?

Prefabrik yapınızı yerleştireceğiniz alan
Elektrik Su Abonelikleri ve Prefabrikin konforunu yaşayın!

Türk Web Ajans